teisipäev, 22. aprill 2008

Lars and the Real Girl

Lars and the Real Girl (2007) on midagi mõnusalt teistsugust. Võiks pidada isegi indie-filmiks. Käsikiri kandideeris Oscarile. Meeltesegaduses Lars (Ryan Gosling) tellib omale internetist tüdrukust nuku ja käitub nagu ta oleks päris. Alguses on tema sõbrad hämmingus, kuid nukk saab aja möödudes kõigile väga südamelähedaseks, sest kõik hoolivad Lars'st. Filmil on kogu aeg mõnus vibe, lõpp on ilus.

Ma olen juba mitmes varasemas filmis märganud Ryan Goslingu (The Notebook, Fracture) talenti. Kohe pärast Larsi vaatasin veel Half Nelson't. Lars kardab inimeste lähedust, lausa foobia selle vastu. Arst püüab teda psühholoogiliselt aidata. Filmis on ka päris tüdrukut mänginud Kelli Garner (Thumbsucker), kes Larsis huvi tekitab. Paras paar ütleks selle peale. Lars and the Real Girl'i tasub vaadata mõnusalt tobeda ja samas südamliku story tõttu ja eriti Goslingu pärast. Oscar tuleb talle kunagi ära for sure.
8/10

17 kommentaari:

  1. Arvan samuti, et OK film. Äkki viitsid Final Destination´id uuesti üle vaadata ja kommenteerida ja Smiley Face (http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTUxMzUyMDU4OV5BMl5BanBnXkFtZTcwNzkzOTM0MQ@@._V1._CR0,0,507,507_SS80_.jpg) ja The Punisher. Peace. High Five!

    VastaKustuta
  2. Smiley Face vaadatud, ära palju looda sellest ;)
    http://filmsmusic.blogspot.com/2008/02/smiley-face.html
    Final Destination'id võin korra veel üle vaadata kunagi. Sõjas vaatasin ükspäev kõik 3 järjest ära. Ajas pea sassi lõpuks. Ei julenud ennast pärast liigutadagi, et võib surm ees oodata. :P
    The Punisheri olen näinud nii umbes kolmveerand filmi, suht OK oli. Samuti sõjas muide.

    VastaKustuta
  3. Minu soovitus oleks "Lars" paari päeva kuni nädala pärast uuesti üle vaadata. Endal ja siiani kõigil filmi näinud tuttavatel on elamus/arvamus peale teist vaatamist veel positiivsem...

    VastaKustuta
  4. Thnx Soprano, et tähelepanu juhtisid sellele Smiley Face´le üldse, kuna mul on ta siiani downloads foderis ja pole olnud aega lihtsalt pilku peale visata. See blond on jah selline special --mõttes. Teemant lükkas vist eile oma uued reliisid, st kavatsen ka järjest need Final Destinationid ära siis vaadata. Ja Punisher samuti folderis ikka, Travolta ehk teeb hea etteaste seal, loodan .)

    VastaKustuta
  5. Kindlasti võib (tuleb) Lars veel korra vaadata. Hinde panekul olin 8 ja 9 vahel. Võib arvata küll, et teine kord saabki veel positiivsema hinde.

    Punisherist mäletan ainult suurt venelast, kellega peategelasel kõvem madin oli, nii et seinad kadusid.

    VastaKustuta
  6. Lars´iga võiksid kaudelt haakuda ka He Was A Quiet Man, The Savages näiteks

    VastaKustuta
  7. Just nii, Quiet Man on mul olemas ja ootab vaatamist. Savages on samuti wishlistis pikemat aega.

    VastaKustuta
  8. Aga kui natuke teemast kõrvale, siis mida sa arvad Zach Braffist kui näitlejast ja tema kahest romantic komöödiast The Last Kiss ja Fast Track?)

    VastaKustuta
  9. The Last Kiss jällegi olemas aga veel vaatamata. Fast Track'i polegi tähele pannud.
    Zach Braffi puhul esimesena meenub muidugi Scrubs, kus ta on omamoodi naljakas. Tema edukas lavastajatöö Garden State oli hea. Muidugi Natalie Portmani pärast sulasin seda vaadates. :) Võikski uuesti vaadata, aga esmalt millalgi Last Kiss.
    Mul on palju selliseid romantic komöödiaid vaatamata mis ammu olemas: Family Stone, Rumor Has It, Failure to Launch. Alati olen leidnud midagi huvitavamat mida peale panna, eks kunagi tuleb ka nende aeg.

    VastaKustuta
  10. Fast Track on tuntud ka nime all The Ex (Eestis vist oligi see nimi DVD karbil). Iseenesest väga chill komöödia, mida julgen soovitada.

    VastaKustuta
  11. The Savages jäi pooleli, peaks vist täna ära lõpetama.

    VastaKustuta
  12. lars on midagi samast mastist kui adam sandleri saast a la mr. deeds, kus väikelinna elanikud on sillas tema tegelasest. lausa valus on vaadata sellist pingutatud südamlikku solki. paljulubav plot, aga välja kukkus nagu alati. he was a quiet man ja the savages on hooooopis teisest klassist filmid. philip s hoffman ja laura linney on hea combo, viimane on üldse üks ütlemata sümpaatne naisnäitleja.

    VastaKustuta
  13. Hea tunde jätab Lars ikkagi kuigi vaadates hakkasin mõtlema selle peale, kas enda kodukohas oleks selline asi võimalik. no way. Lars pandaks kohe hullumajja. kuid film on film.

    VastaKustuta
  14. just saw Lars and the Real Girl, Gosling did a great job playing out his character's psychological transitions... it was considerate of the movie's producers to leave out the predictable "small-town conflict" element as well

    VastaKustuta
  15. patrick, your blog is cool! Going to my bookmarks ;)

    VastaKustuta
  16. mina tean eestis ühte väikest asulat kus inimesed suhtuvad väga sarnaselt ühte vaimupuudega noormehesse.
    nad teavad teda, nad teavad tema puude omapära ja keegi ei viska nalja vaid mängivad rõõmuga kaasa ning seda ilma mingi sarkasmi või võltskaastundeta. kuna see noormees on kuulunud nende hulka juba 30 aastat siis ei kohta seal isegi lapsi kes tema üle nalja viskaks kuna kõik lapsed on olnud temast teadlikud koheselt kui nende sotsiaalne suhtlus algas.

    seega ma nagu ei saa küll kuidagi nõustuda, et tegemist oleks väga ebareaalse stooryga, väikestes kohtades kus kõik inimesed teavad sind, sinu vanemaid, sinu vanavanemaid etc., seal ongi asjad nii.

    VastaKustuta
  17. Täitsa usun, adi. Endal pole olnud kokkupuudet sellise olukorraga.

    VastaKustuta