esmaspäev, 21. aprill 2008

Filmidest ja Muusikast & Ajaveeb 2008


Plaanis paarist asjast rääkida. Polegi varem blogist otseselt nii rääkinud. Sildi blog all olen rohkem üldist juttu teinud. Nädal aega oli üleval poll siltide teemal. Kokku tuli 14 hääletajat. 10 valisid "Jah, rohkem silte oleks abiks." 4 "Ei, pole vaja." Esmalt tänud hääletajatele, sest teile mõeldes see küsimus üldse sai koostatud. Kui nüüd keegi hea inimene ikka seletaks mismoodi saab erinevaid siltide gruppe teha, siis oleks väga tänulik. :P Nädala jooksul loodan filmide hinnete 1-10 oma ära teha, millest tundsin ise kõige rohkem puudust. See annaks hea ülevaate. Blogi varasemad filmide reviewd üritan ka ära hinnata, sest hindama hakkasin alles novembrist.

ajaveeb 2008

Teiseks teemaks on Ajaveeb 2008 konkurss, mis täna algas. Konkursi abil selgitatakse välja parimad Eesti blogid 17 kategoorias. Hääletajaks oled Sina, hea lugeja. Kes ei loe minu blogi tavaliselt blog.tr.ee keskkonna kaudu, siis tõin siia ja paremale äärde Ajaveebi bänneri, kuhu klikates saadki hääle anda (tuleb roheline kastike). Põhimõtteliselt sobib minu blogi 3 kategooriasse: film, muusika, aasta uustulija. Võib ka teemablogi olla. Minu jaoks esimene osavõtt sellel aastal ja olen põnevil. Bänneritest rääkides siis eelmise aasta omad olid hoopis ilusamad. Mis seost on Eiffeli torni ja Ajaveebi vahel? Või üks bänner on lennukiga, aga see selleks.

Kolmandaks viisin RSS feedi uuele kohale http://feeds.feedburner.com/filmsmusic. FeedBurner point on just see, et näitaks täpsemalt, kes mu blogi RSS kaudu loevad. cino, sina vist loed? :P On praegune parem või kama kaks? Esmapilgul tundub üpris kasutu asi olevat. Kui väga mõtet ei näe sellel asjal, siis panen tavalise tagasi.

Neljandaks täiendasin Coming Soon listi eelmisel nädalal nähtud filmidega, mida arvustan kohe varsti. Ja hetkel vist kõik siis. Et jään ootama teie hääli. :)

26 kommentaari:

  1. Kuna olen su blogi lugenud peaaegu from day 1, siis ei pannud enne polli tähelegi, et sul labeleid ei ole. Tagantjärgi lugejaid ja statistikat tehes võib see aidata.

    VastaKustuta
  2. Mõned sildid on. Need sellised üldised.

    VastaKustuta
  3. Ma kasutan kõigi blogide lugemiseks Thunderbirdi. Pean nüüd seal su blogi RSS aadressi ära muutma? Antud post jõudis küll kohale...

    VastaKustuta
  4. Pean tunnistama, et ise ei kasuta kellegi blogi RSS'i. Nii et ma täpselt ei tea, mida sa peaksid tegema. :P See tavaline blogspoti rss lingib praegu lihtsalt Feedburnerisse. Võib-olla sellepärast jõudiski kohale. Keeruline.

    VastaKustuta
  5. Mina kasutan kah rss'i ja seetõttu jäi ka poll märkamata, kuna siia lehele eriti tihti ei satu... Muidu oleks ka hääletanud :P
    Ning hetkel küll kahe feedi vahel erinevust ei märganud :)

    VastaKustuta
  6. Seda polli oli huvitav jälgida. Huvitav, kas 4 ei poolt valinud olid juhuslikud külastajad või püsilugejad. :)

    VastaKustuta
  7. oo privet Soprano! ei tunne ära? .)

    VastaKustuta
  8. Anonüümne, high five!
    Sa ju ennegi kirjutanud.

    VastaKustuta
  9. Pollile järgmine kord punane kast või tantsivad karud ümber... või midagi... Mulle näiteks jäi täiesti märkamatuks.

    Aga silte mõistuse piires ehk siis täpselt nii palju kui vaja. Maailmas on juba piisavalt ajaveebe, kus sildid (vahel põimlausetena) võtavad enda alla mitu rida

    VastaKustuta
  10. Ei saanud enam rohkem välja tuua, kui et kõige üles toppida. Pollil puudub ka asjalik confimise võimalus.

    Kõige rohkemate siltidega tean
    http://ulmeseosed.blogspot.com/
    Päris nii hulluks ei kavatse teha. Hinded on üks, mida kindlasti tahaks. Žanritega ei viitsigi vist mässama hakata.

    VastaKustuta
  11. mina hääletasin ei poolt ja olen püsilugeja.:=)
    minu arvates pole tõesti vahet, kas nt filmide hinded on eraldi labelitena välja toodud v mitte. nagunii loen kõik postitused järjest läbi ja filmimaitsed on ju erinevad.
    olen Sinu blogist leidnud huvitavate filmide ülevaateid ja neid seejärel ka ise vaadanud, ja seda mitte hinde, vaid teksti tõttu (kui filmi sisu tundub huvitav, siis ikka vaatan).

    VastaKustuta
  12. Eks sildid ongi mõeldud rohkem juhukülastajate jaoks, kes järjest ei loe.
    Tore et meeldib. Anonüümne ütle oma nime esimene täht. :P

    VastaKustuta
  13. Lisaks on sildid statistika tegemiseks head nagu Trash alguses ütles.

    VastaKustuta
  14. Käin siin tihti ja pean ütlema, et poll oli ilusti nähtaval :D

    Mina vastasin JAH, sest labelid oleksid kindlasti abiks filmide leidmisel. Peale 1-10 labeli soovitaksin teha tähestiku sildid mis teeksid teatud filmide otsimise lihtsamaks... näiteks kui tahan näha There will be blood, siis ei pea kõik hinded läbi otsima, vaid kasutan T tähte :P

    VastaKustuta
  15. Tähtede peale ei tulnudki kohe. Kui see väga mahukas ettevõtmine pole, siis võib-olla realiseerin.
    Aastaarvud käisid veel endal mõttest läbi.
    Muidu There Will Be Blood on mu üks vähestest 10/10 filmidest :)

    VastaKustuta
  16. Ma ei ole kindel kuidas see välja näeks, aga põhimõtteliselt saab ju erinevaid labeleid postitusele panna (vist). Üks oleks siis näiteks 8 ja teine B.. seege ei oleks topelt tööd..

    Ma ei tea kas see töötaks, aga kui sul on jube igav ja miskit teha pole siis võiksid proovida kas see variant sobib... :)

    VastaKustuta
  17. Consider it done! Tähtaega ei luba ainult. :) Täna üritan filme arvustada, mida pole mõnda aega teinud. Epic Movie ei läinud filmina arvesse :D

    VastaKustuta
  18. NB! Panin tavalise feedi tagasi, ei näinud suurt mõtet sellel FeedBurneril. Live and learn.
    http://filmsmusic.blogspot.com/feeds/posts/default

    Lisaks muule läks uus feed vastuollu Eesti Päevaleht Online määratud feediga. Nii kui panin vana tagasi, ilmus see post ka sinna.
    http://www.epl.ee/?lk_id=1012&blogija=115

    VastaKustuta
  19. Said minu hääle kätte ;).

    Muidugi tee filmide hinnete sildid ära. Lihtne teada saada kiirelt, mis filmid sulle väga on meeldinud ja mis näiteks üldse mitte. See asi annaks jah veidi parema ülevaate. Samas ma ei tea, kas on ikka mõttet tähestikul. Kui mingit konkreetset filmi on soov leida, siis saab ju kasutada üleval vasakus nurgas olevat otsingut.

    Üks väike soov/soovitus ka: sa võiksid ehk veel rohkem kirjutada hetkel kinos jooksvatest filmidest.

    Jõudu edaspidiseks!

    VastaKustuta
  20. "Samas ma ei tea, kas on ikka mõttet tähestikul. Kui mingit konkreetset filmi on soov leida, siis saab ju kasutada üleval vasakus nurgas olevat otsingut."

    Ha! Minu viga... ma miskipärast arvasin, et see otsingu aken on mõeldud muude blogide otsimiseks.. sjeesh how stupid.. Siis ei ole muidugi vajadust tähestiku järgi märgistada :)

    VastaKustuta
  21. raul, kinofilmidest ei saa sel lihtsalt põhjusel kirjutada, et pole ühtegi ligi 2 kuud näinud. Aga. Forgetting Sarah Marshall tuleb sellel nädalal, mida olen oodanud. See film purustab minu pikaaegse kino boikoti. Edasi mai kuu algab kohe Raudmehega, lõppeb Indianaga. Kindel mats et kinos!

    Otsing on jah abiks. Vähesed kasutavad seda muide.

    VastaKustuta
  22. sama anonüümne, kes kommenteeris teisipäev, 22. Aprill 2008. a 11:25.

    ma ei ole see anonüümne, kes siin varem kah palju kommenteerinud on; hetkel kommenteerin teist korda.:=)

    VastaKustuta
  23. Keeruline värk see Anonüümsetega. :)

    VastaKustuta
  24. hakkasin täna vaatama, et miks minu rss ühtegi sinu postitust pole toonud juba nädal aega ja nüüd siis loen siit, et uuest rss'ist loobutud :P Mina läksin muutusel igaks juhuks uuele kohe üle ikka :D Aga eks ma võtan nüüd vana tagasi siis :)

    VastaKustuta
  25. Vabandan jah ebameeldivuste pärast :) Loll olin, et üldse muutsin seda.

    Teisel teemal, et öösel tegin hinnete sildid ära. Et oleks siis ikka klikitud! :)

    VastaKustuta
  26. Siis hakkan klikkima, kui tõlkimistööst filmide vaatamiseks vaba aega jääb ja valiku tegemiseks läheb ;)

    VastaKustuta