neljapäev, 20. märts 2008

Ong-bak

Kuulge, Ong-bak (2003) on ju eriti tore maiuspala. Lausa lust oli jälgida hämmastavate akrobaatiliste ja võitlusoskustega Tony Jaa võimeid. Jaa (lahe nimi) on öelnud, et võttis eeskuju sellistelt suurmeistritelt nagu Bruce Lee, Jackie Chan ja Jet Li. Ning on loonud omaette stiili midagi Tai poksi ja teiste võitlusstiilide vahepealset. See kutt on järgmine suur nimi. Jaa paneb Tai filmi maailmakaardile, see on kindel. Ong-bak on värske nii sisult kui ka vormilt.

Külast varastatakse püha kuju pea ning poiss läheb seda suurde linna otsima. Ta on lubanud, et ei võitle kunagi raha eest, aga linnas on omad reeglid. Ning ei lähegi palju aega, kui ta satub võitlusringi, kus muidugi ka kõige suurtematele kappidele tuule alla teeb. Väga efektselt pealekauba. Tal oli igasuguseid erinevaid võtteid ja liigutusi. Üks põhiline oli küünarnukiga pähe koksamine. Samamoodi põlved olid üheks põhirelvaks. Ühesõnaga kogu tema keha on ohtlik. Mis on kõige iroonilisem, et Jaa hääl on väga malbe ja üldse mitte selline nagu võiks eeldada. Linnas kohtub ta ühe koomilise tegelasega, kes lisas fantastilisele actionile head huumorit. Veel oli üks naine, kellel oli üpris vinguv hääl. Ong-bak on vist esimene Tai film, mida olen näinud. Tekkis suur huvi Tony Jaa uutemate filmide vastu. Muide sellel aastal tuleb Ong-bak 2!


Leidsin juhuslikult google videost filmi täisversiooni, kellel tekkis huvi. Kas netist vaatamine on just see kõige mõnusam variant on iseasi, kuid minu poolt kindel soovitus. Selle filmiga seoses CineMassacre tegi parimatest Jackie Chan kaskadööritrikkidest video Top 10 Jackie Chan Stunts. Kunagi vaatame samamoodi Tony Jaa saavutusi. Õigemini ma juba vaatasingi youtube vahendusel. Crazy.
9/10

3 kommentaari:

  1. Ära neid Tony Jaa uuemaid filme küll vaata, need puha lastefilmid ja mua thai pole enam pooltki nii atraktiivne kui ong bak´is.

    Ong bak aga meeldis minulegi.

    VastaKustuta
  2. Jääme siis Ong bak 2 ootama. See ei tohiks ikka pettumust valmistada.

    VastaKustuta
  3. yes, ong bak 1 oli sigakõva asi! teine oli siiski pigem.. uh vaadatav.

    VastaKustuta