pühapäev, 2. märts 2008

First Blood

Algne plaan oli First Blood (1982) enne uut Rambo't ära kaeda, aga hea seegi, et nüüd ära nägin. Arvasin, et olin seda kunagi ammu näinud, aga tundub, et polnudki. Võib-olla ühte järgedest siis. Midagi igatahes kaduma ei läinud, kui ma uut Rambot enne nägin.

First Blood põhineb raamatul. Sõjaveteran Stallone saabub võõrasse väikelinna, kuid teda ei taheta sinna. Ta viiakse jaoskonda, kus temaga koheldakse ülbelt ümber ning talle hakkavad meenuma kõik sõjajubedused. Neid esitati kiirete flashbackidena. Näiteks kui tal taheti habemenoaga habet ajada siis meenus talle, kuidas teda noaga piinati. Ma olen juba öelnud, et mulle need noad ei meeldi. Sweeney Todd uhh. Selle peale keerabki mees ära ja peksab mitmed seadusesilmad oimetuks ning põgeneb metsa. Seal hakkab kassi-hiire mäng, kus peale jääb muidugi rohebarett Rambo. Tal oli õigus, et nemad ju alustasid: "They drew first blood..."


Metsas hakkas film meenutama Predator't, kus Schwarzenegger samamoodi lõkse üles seadis ja elus püüdis püsida. First Blood on aga võrreldes viimase Ramboga rahulik action. Filmis sureb ainult 1 mees, päris paljud saavad siiski haavata. Kolmes järjes on läinud vastupidi suuremat sorti verevalamiseks. Mulle meeldib nii uus kui ka vana Rambo. First Blood on väga hästi ajaproovile vastu pidanud. 7/10

4 kommentaari:

  1. Teiste Rambo filmidega võrreldes on "First Blood" ikka klass omaette.

    Natuke statistikat ka : D
    http://www.firstshowing.net/img/rambo-kill-chart.jpg

    VastaKustuta
  2. Just, selle laheda statistika tõin ka Rambo review juures ära.

    VastaKustuta
  3. Ma vaatan, et "7" on sinu lemmikhindeks kujunenud :). Viimasest 5-st 4 on saanud selle hinde. Aga, kas tõesti "First Blood" ja selleaastane "Rambo" on võrdselt head, et sama hinde said?

    VastaKustuta
  4. Just nii :) 7 on üks mu lemmikhinnetest ja andsin mõlemale Rambole hea meelega 7. Võrdselt head.

    VastaKustuta