neljapäev, 21. veebruar 2008

Atonement

Nüüd olen veel ühe Oscari kandidaadi ära näinud. Kartsin enne nägemist väga, et Atonement (2007) võidabki parima filmi kategoorias, sest film pani ju Kuldgloobuse ja hiljuti BAFTA kinni. Nüüd aga võin kergemalt hingata. Lepitus EI ole 2007. aasta parim film. Aitab talle küll nendest auhindadest. Kui võidab siis pettun. Ma ei oska siiani ennustada, kas There Will Be Blood või No Country for Old Men. Viskan münti. Call it, Friendo!

Atonement on armastusdraama ja põhimõtteliselt naistekas. Tundus, et üpris tühjas saalis istusidki ümberringi ainult naisterahvad. Ma tean, et muigasin natukene ebasobivates kohtades. Näiteks, kui märg Keira Knightley oma vorme näitas (pildil, ka treileris). Keira oli filmis ilus. Aga väga suurt huvi tekitas noor ja tundmatu Juno Temple, kes flirtis ühes kohas kuramuse hästi. Teine tütarlaps Saoirse Ronan kandideerib lausa naiskõrvalosa Oscarile, mis minu arvates oli täiesti tavaline rollisooritus. Tema karakter oli filmi peategelane, kui nii võtta ja teda mängis kolm eri vanuses näitlejannat. Vanuselt järgmist mängiv näitlejanna Romola Garai oli minu arvates hoopis huvitavam, kui noor Saoirse Ronan.



Meespoolelt James McAvoy oli Knightley armastatu, kes selle noore tüdruku valetunnistuse tõttu satub vanglasse ja hiljem sõtta. Vana naisena ja tegelikult terve oma elu kahetseb ta seda viga, mis ongi kogu filmi kandvaks sisuks. Sõjakaadrid olid päris muljetavaldavad. Õigemini ühtegi lahingut ei näinudki, vaid suuri plaane rannas pesitsevatest sõduritest. Väga palju statiste ja pikad kaadrid. Operaatoritöö Oscarid ja muud sellised on Atonement võib-olla tõesti välja teeninud. Ega film halb pole, aga eelmise aasta parim kohe kindlasti mitte. 7/10

Natukene ka blogist. Tähelepanelikumad ehk märkasid kõrval nimekirja Coming Soon. See on väike uitmõte, mis tekkis. Need on filmid, mida olen vaadanud, aga pole jõudnud veel kokkuvõtet kirjutada. Mõtlesingi siis teada anda, mis arvustusi võib lähiajal oodata. Üleval on kõige värskemalt nähtud ja alumised päris vanad mälestused. Mõned ootavad seal juba eelmise aasta detsembrist...

5 kommentaari:

  1. ootan hot fuzzi kohta :P

    VastaKustuta
  2. Hot Fuzzi vaatasin tegelikult teist korda erinevalt teistest. Esimest korda vaatasin enne blogi pidamist, aga üritan midagi head ikka öelda filmi kohta :)

    VastaKustuta
  3. Ma ei oska Atonementile miskipärast õiget hinnet anda. Olen 6 ja 7 vahel. Ei hakka 6,5 panema, et niisiis 7.

    VastaKustuta
  4. Minu arust on mõnusam kui ei tea ette millest järgmisena juttu tehakse. Mitte, et se nüüd nii tähtis oleks. :)

    VastaKustuta
  5. Jätsin sealt välja mõned seriaalid ja teised plaanid, millest kirjutada. Üldjuhul kirjutan kinos nähtuist kohe peale vaatamist. Samuti muusika teemadest kirjutan üldjuhul kohe, kui ostu teinud ja olen ära kuulanud.
    Aga kodus vaadatud filmid hakkavad paratamatult kogunema. Kui nad seal listis kogu aeg otsa vaatavad siis aitavad äkki lõpuks ennast kokku võtta.

    VastaKustuta