neljapäev, 31. jaanuar 2008

Rambo

Käisin Rambo (2008) esilinastusel. Kes on tuttav Angry Video Game Nerd sõnavaraga siis kasutan siinkohal tema ühte paljudest ütlustest: You don't Fuck with That! Nobody Fucks with Rambo! Vaatasin tema enda filmi ülevaadet youtube vahendusel. Nii vähe, kui ma enne filmi arvustusi üldse vaatasin siis negatiivset keegi midagi ei öelnud. Ainult see, mida ka AVGN ära mainis, et mis värk nende filmide pealkirjadega lahti on. Paar aastat tagasi ilmus Rocky I-V uus järg, aga see ei kandnud nime Rocky VI, vaid lihtsalt Rocky Balboa (2006). Nüüd on täpselt sama seis või isegi grammi võrra keerulisem. Meil olid filmid First Blood (1982), Rambo: First Blood Part II (1985) ja Rambo III (1988). Oleks igati loogiline, et uue pealkiri oleks Rambo IV, aga selleks pandi lihtsalt John Rambo. Mis on kõige naljakam, et kinos oli pealkirja all tõlge Rambo IV. Et me ikka aru saaks, doh.


Oli plaanis enne uut filmi vähemalt esimest Rambot vaadata, aga ei jõudnudki. Ma pole päris kindel, aga kunagi ammu ma mõnda neist ikka olen näinud. Mul on siiani meeles, kuidas ma väikese põnnina jäljendasin Sylvester Stallone pannes huuled niimoodi viltu. Ei tea, kas see image oli just Rambo filmist, aga on siiani üks Sly trademark, mida ma oskan järgi teha. :) Uues filmis ta ei teinudki seda ilmet. Natukene näeb seda ülemisel pildil, aga see pole veel päris õige.


Ilma naljatamata võib öelda, et Stallone on geenius. Ta on taastanud nüüd kaks ammust kangelast tehes seda väga edukalt. Nii Rocky kui ka Rambo puhul peale näitlemise vastutas ta ju veel käsikirja ja lavastamise eest. John Rambo filmis oli dialoogi ääretult vähe. Kõik tähtsamad laused võis juba treileris ära kuulda. Aga milleks ongi vaja sõnu, kui on selline Action! Esilinastusel oli kasutusel ka Feel the Difference heli. Ma käisin eelmine aasta kahel esilinastusel lootes seda omal nahal tunnetada, kuid sain vaid pettumuse osaliseks. Rambo puhul heli oli kõvem ja äkilisem kui tavaliselt. Nii et võib öelda, et lõpuks ometi tundsin seda vahet.



Rambo võtab Chuck Norris'e tiitli üle uskuge mind. Rambo nalja ei mõista. Ainus õige koht filmi vaatamiseks on kinos, aga DVD'lt oleks hiljem lahe mingeid extended stseene või äkki veel verisemaid klippe vaadata. Vaadake kasvõi seda charti, kus on võrreldud kõiki Rambo filme omavahel. Kui palju tapeti filmis kokku, ühes minutis jne. Uus film teeb selles osas pika puuga eelmistele ära. Ja üldse ega naljalt ühtegi verisemat action't mul ei meenu. Kui vaatate treilerit siis täpselt seda te 1:30 tunni jooksul saategi. Päris terve see aeg ei kõmmutata, aga kui madinaks läheb siis vaatamist jagub. Oma silm on kuningas siinkohal. 7/10

7 kommentaari:

  1. Hehe, vaatasin ka nädal tagasi seda AVGN´i Rambo klippi. Lugesin, et AVGN´i dvd-d pidid tsenseeritud olema, kahju.

    VastaKustuta
  2. Ei ole kuulnud, et see tsenseeritud oleks. Ta pidi küll kõik filmide klipid ära võtma, aga pani uut materjali nende asemele.

    VastaKustuta
  3. Aah, OK. Ma arvasin, et ropendamist on tsenseeritud.

    VastaKustuta
  4. Ilma roppusteta poleks ta AVGN :D

    VastaKustuta
  5. "Ilma naljatamata võib öelda, et Stallone on geenius"________________pikk mõtlemispaus________________whatever

    VastaKustuta
  6. exactly whatever to your whatever to whatever_________________eriefekt "liha lendab" oli meeldejääv_--stallone jättis külmaks_________

    VastaKustuta