neljapäev, 22. november 2007

Aliens

Suvel sai vaadatud Alien esimest filmi ja tahtsin ka järgmised ära vaadata. Nüüd mitu kuud hiljem on Aliens (1986) lõpuks nähtud. Kaks järgmist siiani nägemata. Ega mul polegi midagi värsket filmi kohta öelda. Olen vist ka neist vähestest, kes seda siiani näinud polnud. Kuigi lõpp oli mulle väga tuttav, et olen vist seda ammu telekast näinud.

Sigourney Weaver seekord relva(de)ga. Seekord olid missioonil kaasas ka sõdurid, kes otseloomulikult alguses asja naljaga võtsid, aga lõpuks ei jäänud neist keegi ellu. Ühe sõduri irisemine käis ka teistele tegelastele närvidele ja tüütas mindki ära. Selline ei sobi ikka sõduriks, kes vähegi lootusetus olukorras paanikasse satub. Vaata kui rahulik väike tüdruk Newt oli ning tema elas elukad üle ilma mingite relvadeta. Action oli hoopis teisest puust, kui esimeses Alien filmis, kus käis rohkem hiilimismäng ja tulnukat näidati väga vähe. Aliens pealkiri ongi õige, sest siin oli tulnukaid kohe ohtrasti. Sarnasust kahe filmi vahel võis näha muidu lõppudes, kus vaatajale anti esmapilgul teada, et oht on möödas, aga siis ilmus tulnukas uuesti ootamatult. Kusjuures tulnukad läksid mõlemas filmis orbiidile tiirlema.

Režissöör James Cameron värskendas algset filmi päris hästi, kuid jättes ikkagi paljud elemendid muutmata nagu tulnuka munad jne. Võib öelda, et Aliens on üks neist vähestest õnnestunud järgedest, mis ei jää esimesele filmile milleski alla. Järjele lisati ka vähekene romantikat Ripley ja ühe sõduri vahel. Ilma esimese Alien'ta poleks ka head järge tulnud. Ma pole ulme ja õudukate kõige suurem fänn, aga Aliens meeldis. 8/10


Juhuslikult on Alien filmide teema Ralfi viimase aja lemmik.

4 kommentaari:

  1. GAME OVER MAN! GAME OVER!

    WHY DON'T YOU PUT HER IN CHARGE!?

    Hudson owns! :-)

    VastaKustuta
  2. Ma umbes 10 aastat tagasi sattusin Hispaanias selle filmi directors cut-i nägema ja sellest ajast olen otsinud võimalust seda inglisekeelsena ka näha. Paar nädalat tagasi lõpuks nägin ka. Jei.
    Muidu Hudson on üks mu lemmikfilmitegelasi üle aegade üldse.

    VastaKustuta
  3. Selline kehkenpüks su lemmik. cino sa pead ikka sõjaväes ära käima :)
    Ma enda just viimase aja lemmikkangelaseks valiks Smith'i Shoot 'Em Up'st.

    VastaKustuta