esmaspäev, 15. oktoober 2007

Blog Action Day

Ei tea, kui tähelepanelikud Eesti blogijad on olnud, et blogger avalehel oli üleskutse Blog Action Day. Täna 15. oktoober ongi see päev, kus viimaste andmete järgi 15 000 blogi üle maailma kirjutavad ühest teemast - keskkonnast. Registreerisin oma blogi päev enne ära ja kirjutan sellest nii nagu kohe alguses mõte läbi käis. Ikka filmide ja muusika keeles. Ehk siis suvel vaatasin suurt kõmu tekitanud Al Gore dokumentaali An Inconvenient Truth (2006). Juba enne filmi vaatamist olin ma loodussõbralik ja rohelise mõtlemisviisiga. See film andis veel hoogu juurde. Loodetavasti ka teistele. Kindel soovitus!

Ja teine teema on väga tihedalt seotud selle filmiga. Ehk suvel 7. juulil toimus ülemaailmne suurüritus Live Earth. Ise jälgisin seda interneti vahendusel. Esines palju kuulsaid bände ja erinevad staarid rääkisid keskkonnast. Ei saa öelda, et üritus minus silmad oleks avanud. Seda tegi pigem film ja juba varem loetud materjalid selle kohta. Aga Live Earth oli ikkagi kiiduväärt ettevõtmine. Üritus sarnanes 2005. aasta Live 8 üritusega, mida samuti jälgisin interneti vahendusel.
Ja muidugi kõik see algas kunagi 1985. aastal Live Aid'ga, kus säras näiteks Queen. Live Earth'l nägin oma suuri lemmikuid nt. Red Hot Chili Peppers (kahjuks jäi kasinaks), Foo Fighters (õhtu lemmik), Metallica (hea nagu ikka), Kasabian (super) jne. Põhiliselt jälgisingi UK ülekannet. Esines ka Spinal Tap, mis oli ikka lahe. Tuntud filmist This Is Spinal Tap (1984). Ning kõige parem, et esines Terra Naomi, küll ühe looga, aga hea seegi. Sama looga, mille ta kirjutas pärast An Inconvenient Truth filmi nägemist! Madonna tegi ka päris hea seti. Live Earth'i avas muide trummaritest kolmik Roger Taylor (Queen), Chad Smith (Red Hot Chili Peppers) ja Taylor Hawkins (Foo Fighters) ja lisaks neile suur hulk trummareid, mis oli nagu üks suur trummiorkester. Esmapilgul Live Earth lehel vaadates ei näe, et enam videoklippe vaadata saaks. Aga eks YouTube abistab selles suhtes.


5 kommentaari:

  1. Al Gore on hoor kes raha eest teeb igatsorti nippe. Hetkel siis jutlustab C=2-e apokalüpsist. Variserlik mauk !

    VastaKustuta
  2. Tuleb meelde üks South Parki osa, kus ta ajas täiega segast, aga oli fun.
    "I'm super cerial."

    VastaKustuta
  3. Põhi point on see, et Al Gore ei pea kuulama/vaatama mis iganes, aga see ei muuda fakti, et keskkond omadega pees poleks.

    VastaKustuta
  4. Raskemetallid looduses, hoolimatu metsaraie ja üldine saastatus ei ole kuidagi seotud globaalse soojenemisega. Samuti ei ole sellega seotud CO2.

    Alal liiguvad miljardid dollarid ja selliseid dokke tehakse raha aga mitte rohelise pärast. Tehakse aga vahendeid valimata ja nii kubisebki film liialdustest millega Gore ise on samuti USA senati ees nõustunud. Hirmu külvamine jätkub, nüüd on aga peale globaalse terrorismi ka globaalne soojenemine.

    Raha tuleb, raha tuleb.

    : )

    VastaKustuta